Gevelonderhoud  onderhoud van woningen

Gevelonderhoud

Gevelonderhoud kan dus op verschillende manieren worden uitgevoerd. U kunt uw gevel laten  reinigen, u kunt de voegen laten vervangen, u kunt de stenen laten vervangen, u kunt uw gevel  laten impregneren of u kunt de gevel volledig laten renoveren. Er zijn voor al deze werkzaamheden verschillende soorten klussen die u kunt uitvoeren.

Gevelreiniging


de meest gangbare manieren om uw gevel te laten reinigen zijn stoomreinigen, zandstralen en chemisch reinigen. Methoden die nog wat minder worden toegepast zijn biologisch reinigen en reinigen met laser.

Voegen vervangen


u kunt uw huidige voegen laten verwijderen en deze vernieuwen met nieuw voegwerk. U zal versteld staan van hoeveel verschil dit zal maken voor het uiterlijk van uw gevel. U kunt dan kiezen voor het laten plaatsen van verschillende soorten voegen, zoals een platvolle voeg, een glad verdiepte voeg, een schaduwvoeg, een snijvoeg of een knipvoeg.

Stenen vervangen


de gevelspecialist kan beschadigde stenen verwijderen en deze repareren of vervangen.

Impregneren

als u uw gevel laat impregneren, dan wordt deze behandeld met een waterafstotend middel. Dit trekt uw gevelmuren in en zal deze voor 15 jaar beschermen tegen vocht, vuil, aanslag en begroeiing. Zelfs graffiti kan niet goed hechten. Door uw gevel te impregneren kunt u de levensduur van uw muren aanzienlijk verlengen.

Gevelrenovatie

onder een gevelrenovatie wordt een volledige vernieuwing van uw gevel bedoeld. De bovenstaande onderdelen vallen hier onder, maar bijvoorbeeld ook het onderhouden van de schoorsteen, het plaatsen van nieuwe gevelbekleding, gevelisolatie en het vervangen van de raamdorpels en lateien. Een oude gevel wordt weer helemaal nieuw leven in geblazen. 

Een goed stappenplan voor gevels onderhoud

Voegwerk: Als we een muur of gevel herstellen is het soms nodig om de gevel opnieuw te voegen. Dit noemen we ook wel voegrenovatie. Een nieuwe voeg in de gevel is niet alleen goed voor de duurzaamheid van de gevel, maar geeft ook weer een nieuwe frisse uitstraling aan de woning.

Voegen verwijderen en laten vervangen kunnen wij op verschillende manieren doen. We kunnen de voegen uithakken (meest gebruikelijk) en we kunnen de voegen uitslijpen. We bekijken voor elke voeg wat de beste methode is, om zo er voor te zorgen dat we de gevelstenen niet beschadigen maar wel genoeg van de oude voeg verwijderen om een nieuwe te kunnen plaatsen.

Impregneren: Na het reinigen van de muur, is het belangrijk om de gevel te impregneren. Dit zorgt ervoor dat eventuele vochtschade en/of schimmelvorming wordt voorkomen.

Doordat er een extra laag op de gevel zit is de gevel hierna makkelijker schoon te houden en trekt nieuwe vuil er niet gemakkelijk in. Impregneren doen wij door impregneermiddel op de gevel te spuiten. Wij werken hierbij met hoogwaardige kwaliteit middelen en door onze ervaring zorgen we ervoor dat u altijd tevreden bent met het eindresultaat.